Selasa, 30 Agustus 2016

How Do I Look : Etienne Hair Makeover


Lately, i've been thinking about "change".
 It already exactly one year since i goes to South Korea.  (Already came back to Indonesia on Mid of January 2016)
Well, like all of us know that time flies so fast. Hahaha...
Talking about change, In this post i will share about my new hair... Yeayy~  Some of you who follow my instagram account probably know what kind of new hair that i have now. :) 
But since i dunno neither you follow me or not, I will explain it clearly (what kind of hair, how the process, where i make it, etc).

Belakangan ini aku sering memikirkan tentang "berubah". Uda tepat 1 tahun sejak keberangkatanku ke Korea Selatan. (Pada pertengahan January sudah kembali ke Indonesia) Dan ya, seperti yang kita semua tau. Waktu berjalan sangat cepat. hahaha...
Ngomong-ngomong soal berubah, di post kali ini aku bakalan share ke kalian tentang rambut baruku... Yeaayyy~ Beberapa dari kalian yang follow akunku di instagram mungkin udah tau model rambut baruku. :)
Tapi,karena aku ga tau apa kalian follow atau ga, aku bakalan jelasin (rambut kayak gimana, gimana prosesnya, dimana ngerjainnya, dll).

First, what kind of hair that i have now???
  • Popular Korean Bangs (can be seen on the lead female actress on hits Korean drama that can be seen below). 
  • Poni yang populer ala Korea (bisa dilihat di pemeran utama wanita dalam beberapa Drama terkenal Korea seperti dibawah ini).
Song Hye Kyo : Descendants Of The Sun

Park Shin Hye & Lee Sung Kyung : Doctors
Han Hyo Joo : W "Two Worlds"



















Gu Hye Sun : Blood 
  • Medium Hair : Since i always have long hair, and i dislike short hair cause i felt more chubby if have short hair. Have medium hair cut is a good option, still long but more fresh cause of cut.
  • Rambut sedang : Aku selalu berambut panjang dan nggak suka rambut pendek karena merasa jadi tembem kalau rambut pendek. Memiiki potongan sedang adalah opsi yang menarik, masih panjang tapi terlihat lebih segar karena dipotong.
  • Highlight : Blue and Pink. Ofc should bleaching first part of the hair that want to be coloured.
  • Highlight : Biru dan Pink. Tentunya harus di bleaching dulu sebelum diaplikasikan warna.

Closer look of my hair (lihat lebih dekat)
When they bleach my hair (ketika di bleaching)


before colouring (sebelum di warnai)
Result after bleaching (hasil dari bleaching)




















Result of curly permanent (basil keriting permanent)






  • Permanent Curly : Curly in here just for the bottom of the hair, not all.. > < 
  • Keriting permanen : Keriting disini hanya dibagian bawah rambut saja, bukan semuanya. > <



Then how long to make this kind of hair style???
Actually i've been visiting the saloon for 2 times, first is cutting hair and highlight, then second is curling. For cutting and highlighting hair took -+8 hours (it's depends on how many and how long your hair) and then for curling took -+2 hours. :)

Tools for permanent curling (alat untuk keriting permanen)


Lalu berapa lama bikin gaya rambut kayak gini???
Sebenarnya aku ke salon 2 kali, pertama potong rambut & di highlight, yang kedua di keriting. Untuk potong dan highlight -+8 jam (tergantung seberapa banyak dan panjang rambut) dan untuk keriting sendiri -+2 jam. :) 








from back side (tampak belakang)
from left side (tampak samping)
  • Braids : for this one it's just bonus from me, this kind of braids is really suit for you who have highlight hair, cause will makes your highlight more shown. :)
  • Kepang : untuk yang satu ini bonus dari aku, kepangan kayak gini cocok buat yang punya rambut highligh-tan karena bakalan nonjolin rambut highlight kamu :)

And then i added more highlight hair reference.
Dan aku tambahkan beberapa referensi rambut yg di highlight.


Not just girl that doing their hair do in here, Guys also CAN!!!

and they also have a cafe inside the saloon, and i several times try beverages from their cafe (while doing hair do i drink). I've try green tea frappe, red velvet frappe, thai tea and mango yoghurt. From all the mango yoghurt is the most recommended from me ^ <




Nggak hanya cewe aja yang ke salon ini, COWOK Juga lho!!!

terus di salon etienne juga ada cafenya,aku uda beberapa kali coba minuman yang di jual di cafenya sambil nyalon minum gitu. Aku pernah coba green tea frappe, red velvet frappe, thai tea and yoghurt mangga.  Diantara semuanya yang paling recomen dari aku sih yang yoghurt mangganya ^ <



ALL of this hair makeover was doing by professional hair dresser :)
cause it's hair i really careful about it, and i recommended you (if you want to dyed or do hair makeover) to goes to Etienne. It locate in Jl. Opak no 47- Surabaya, East Java. It will be better if make an appointment first before go, cause usually they full. ^ <
Phone : +6231 5684537 or +6231 5687163

Semua rangkaian diatas dilakukan sama profesional. :)
aku sangat hati-hati banget aplagi kalau menyangkut rambut, dan buat kamu yang mau warnai rambut atau mau ganti gaya lebih baik ke Etienne. Lokasinya di Jl. Opak no 47.  Sebaiknya sebelum datang, buat janji dulu. Soalnya sering banget full.  ^ <
Telp : +6231 5684537 or +6231 5687163

Cause life to short to have boring hair, right!?.. :P 
Karena hidup terlalu singkat untuk memiliki rambut yang membosankan bukan?!... :P

Thank you for reading my blog, and see y on the next post~
Sincerely Bella Amanda~
X.O.X.O


Korean Drama : Descendants of the sun , W "Two Worlds", Doctors , Blood.
KPOP Style Trend Bangs Alert 

Rabu, 03 Agustus 2016

Unboxing HERMOID- Turnin Beauty in a Click

Welcome to My blog.. ^ <

This time i will review about beauty website, it's just launched on Indonesia :  "HERMO" This website sell Korean Beauty product from skin care until make up.
And then i got a chance to be one of the 50 Indonesia beauty blogger that got Beauty box worth IDR (Indonesian Rupiah) 500k. Yeyyy!!!!
In this post i will show you all the products that i got and also will review it. Excited right??!! Then Scrolling down~

So this is the box look like


Then this is product inside the box:


Let's take a look closer one by one :

Innisfree - Apple juice deep cleansing foam

Innisfree claims that the Apple Juicy Deep Cleansing Foam "offers softness and healthy radiance to your skin like a freshly washed apple".
Apple Juicy cleanser - it did a good job removing the minimal makeup! But I wouldn't bet on it removing anything heavier than it. (Minimal makeup/ natural make up)

Innisfree mengklaim bahwa Apple Juicy Deep Cleansing Foam "Menawarkan kelembutan dan kilauan sehat untuk kulit seperti apel segar dicuci " .
Apple Juicy pembersih - menghapus make up minimal dengan baik! Tetai aku ga menggaransi bisa menghapus lebih berat dari itu (minimal makeup/ natural make up)


Innisfree - Capsule Recipe Pack 
Theres plenty variation of this product, and i've been use it for several times :)
i really recommended this mask pack! Not just because it dry, easily wearable, but also because of it's really works!!!
Produk ini memiliki banyak variant dan aku udah beberapa kali menggunakannya :)
Sanggat rekomended banget!  Nggak hanya karena kering, gampang mengaplikasikannya, tapi juga karena benar-benar bekerja!!!
For more detail can be reader through this link below ^ ^
Untuk detailnya bisa klik link di bawah ini ^ ^
https://amandatorquise.blogspot.co.id/2016_04_01_archive.html


Guerisson - 9.Complex
Horse oil is the latest trend in Korea. Like bird’s nest, horse oil due to its similar chemical composition, it is able to penetrate/absorb into skin well.

Minyak kuda belakangan sedang trend di Korea. Seperti halnya sarang burung walet, minyak kuda juga memiliki komposisi kimia yang membuatnya mampu menembus / menyerap ke dalam kulit dengan sangat baik.


Nature republic - Aloe Vera Sooting Gel

I love that it absorbed quickly without leaving oily residue or greasy. It leaves my skin feeling so soft and smooth after using.
This produk can be use for many things (will be reviewing specificity about this product).

Aku suka banget produk ini, diserap dengan cepat tanpa meninggalkan minyak. membuat kulit saya jadi lembut dan halus setelah menggunakannya. Produk ini dapat di gunakan untuk banyak hal. (Akan buat review mendetail tentang produk ini).


Nature Republic - Aloe Vera Sooting Gel Mist 
This product have same function as Aloe Vera Sooting Gel, just the shape is different. This mist it's like water, easily can be bring and use anywhere.
Produk ini memiliki fungsi dan kegunaaan yang sama dengan Aloe Vera Sooting Gel, hanya bentuknya saja yang berbeda. Mist ini seperti air,dapat di bawa dan di gunakan dimanapun.


Nature Republic - Argan Essential Deep Care Hair Pack
This hair mask makes your hair healthier and as recommendation for you who have damage hair, this product will be helpful! Use it once a week ^ <
Hair mask ini membuat rambutmu menjadi lebih sehat dan rekomendasi banget buat kamu yang memiliki rambut rusak seperti bercabang,kering,dll. Produk ini akan sangat membantu! Gunakan 1 kali seminggu ^ <

How to use it  : 
1. After shampooing towel dry hair, and then evenly apply this hair treatment.
1. Setelah selesai keramas, keringkan rambut dengan handuk dan applikasikan.

2. Wear a hair cap and massage the scalp with your finger.
2. Kenakan  dan pijat kulit kepala dengan tangan.

3. After 10-15 minute, remove the hair cap and rise with lukewarm water.
 3. Setelah 10-15 menit, lepaskan shower cap dan bilas rambut dengan air hangat.



A'pieu - Melon Mask Sheet 

This is the first time i've been using mask from this brand, and tjjaanggg!!
I Fall in love with this product, the scene is really sweet "Melon" and the long lasting (after using it for 20minutes, the scene is still there).

Ini pertama kalinya aku menggunakan masker dari brand ini dan tjjanggg!!!
Sukaaa banget sama masker ini, wanginya manis dan tahan lama (setelah menggunakannya selama 20 menitan, harumnya masih berasa).



Now HermoID already open and ready to receive your order.. ^ ^
and they have an interesting discount and promotion
www.Hermo.co.id


Well, this is all~
Thank you so much for visiting and reading my blog.. ^ ^
Kind a also following me on my instagram account : Amandatorquise
See you on the next post.... :3
P.S not all of the pic below are mine, some i got from google.. :)